Klik op de foto voor een grotere weergave

Vlondertuin voor veel bewegingsruimte en sfeervol groen

Aard van de tuin
Deze achtertuin ligt op het zuid-westen in de plaats Woerden. Het doel en de eis van de klant was het ontwerpen van een achtertuin met een moderne uitstraling en veel bewegingsruimte voor de kinderen.
Tevens was de wens om 2 terrassen te maken voor de ochtend en de avondzon.

Uitvoering
In het eerste gesprek heb ik met de klant gesproken over het nieuwe product “Tech-wood”. Omdat de klant hardhouten vlonders wilde opperde ik om dit nieuwe product toe te passen. De voordelen zijn zeer duurzaam, blijvende stroefheid (ook in de winter) en een verkleuring naar lichtgrijs net zoals hardhout.

Het materiaal is gemaakt van 70% vurenhout en 30% polypropeen. De delen worden standaard geleverd met grof of fijn profiel. De verwerking is ook anders, door de groeven aan de zijkant van de plank is het mogelijk om de planken blind te bevestigen d.m.v. rvs clips.

Om in de tuin een centraal punt te creëren is een zwart marmeren waterbol geplaatst die vanaf het begin goed in de smaak lag bij de kinderen en zodoende extra leven in de tuin brengt. De tuin is ook ‘s avonds mooi om te zien door de ingebouwde grondspots die de tuin sfeervol verlichten.

Beplanting

Er is relatief weinig beplanting gebruikt maar door de evenwichtige indeling oogt de tuin toch sfeervol. Bamboe en Photinia vormen de basis die zomer en winter groen blijft.
Tegen de berging is een combinatie gebruikt van Hydrangea petiolaris en Hedera helix “Goldheart” zodat ook hier een groene wand ontstaat.

Op de grens met de buren is een beplanting toegepast van Pachysandra terminalis als bodembedekker en Calamintha nepeta nepeta die in de zomer lang doorbloeit.

 Klik op de foto voor een grotere weergave
Heuchera micrantha ‘Palace Purple’ met rood blad en witte bloem en Carex morrowii ‘Variegata’ blijven ook zomer en winter groen. Voor de late bloei is Cimicifuga simplex ‘Atropurpurea’ toegepast die pas in oktober bloeit met lange witte pluimen.

Ontwerp
Het ontwerp is gebaseerd op ruimte en rust. Door de beplanting ontstaat een natuurlijke sfeer waardoor het prettig is om buiten in de tuin te zijn.
Tevens heeft deze tuin weinig onderhoud nodig.